locatie

Loutra - Rethymnon
De plaats Rethymnon (Réthimnon) is een populaire badplaats op het Griekse eiland Kreta. De plaats ligt in het noorden van Kreta, tussen de aanvliegplaatsen Chania en Heraklion (Iráklio). Een fijn, langzaam aflopend zandstrand, een gezellige Venetiaanse haven met terrasjes, een boulevard met een grote diversiteit aan restaurants en een aantal leuke bezienswaardigheden vormen de ingrediënten voor een aangename zonvakantie.
Niet voor niets is Rethymnon zeer goed gewaardeerd door de toeristen die deze plaats bezocht hebben. Velen keren weer terug naar deze aantrekkelijke badplaats.

Heerlijk genieten op traditionele wijze !

Loutra is een klein dorpje op ongeveer 10 kilometer van Rethymno. In het dorpje is een benzinepomp, een taverna en een bakker aanwezig. In het naastgelegen Pigi vindt men de slager, apotheek, een kleine supermarkt en een taverna. Tussen Loutra en Rethymno vindt men Platanes. Dit is een toeristenoord. Hier vindt men diverse restaurants, clubs, mini-supermarkten, taxi's en een geldautomaat.
Maar ook het zandstrand vindt men hier.

Net voor Platanes vindt men de Lidl voor de dagelijkse boodschappen. In het centrum van Rethymno is ook een grote supermarkt van de belgische keten Carréfour. Het prijspeil is gelijk of iets lager dan in Nederland.
De omgeving van Loutra is zeer mooi. Grote olijfgaarden wisselen elkaar af met bossen. Een ritje door de omgeving geeft een perfecte indruk van het traditionele Kreta. Bergje op, bergje af over de smalle weggetjes geeft een heerlijk vrij gevoel.

Mocht er onverhoopt iets gebeuren en er is medische hulp nodig. Dan is in Pigi een apotheek beschikbaar. Voor meer ernstige zaken kan men terecht in het ziekenhuis van Rethymno.
Als u een bezoek brengt aan Kreta, dan moet u ook het zuiden gaan bekijken. Vanuit Loutra rijdt u naar Rethymno en neemt u de weg naar Plakias. Een zeer mooie ongerepte omgeving. Onderweg komt u langs rotspartijen, kerkjes, kleine dorpjes en adembenemende uitzichten. Als afsluiting het Klooster van Preveli maakt het cultuur snuiven compleet.

Na een heerlijke dag is het nagenieten in Loutra, dat doe je in Villa Pelagia. Geniet van het moois dat Kreta u kan bieden !

Rethymnon, the place to be

Venetiaanse haven van Rethymnon

Rethymnon

De venetiaanse haven van Rethymnon met leuke restaurantjes

De boulevard van Rethymnon

Rethymnon

De boulevard van Rethymnon met hippe clubs en restaurantjes

Strandje aan de boulevard

Rethymnon

Één van de vele strandjes van Rethymnon